Over Iris…

Millennial Motivator | aandacht voor de mens
positieve aanjager | creatieve denker
dertiger | uitdager | grensverlegger 
organisator | verbinder | fomootje

Expertise

Mijn naam is Iris Colijn en ik ben loopbaan- en lifecoach voor Millennials. De 20-ers en 30-ers van nu. Ik sta als dertiger zelf middenin het leven en heb een professionele achtergrond in communicatie, coaching en HR. In woon samen met Mark en mijn dochter Lianne in het prachtige dorp Winsum, vlak boven Groningen. Ik ben een creatieve noorderling die gek is op roadtrips, eilanden en gezelligheid aan de stamtafel.

De afgelopen jaren heb ik samengewerkt met +100 young professionals in het werkveld. Ik hielp hen binnen bedrijven te groeien door ze uit te dagen in hun professionele en persoonlijk ontwikkeling. Inmiddels werk ik als zelfstandig ondernemer en help ik mensen zoals jij in het (her)ontdekken van jezelf en dat wat bij je past. Mijn expertise zit vooral in een liefdevolle confrontatie met jezelf!

In 2017 ben ik gecertificeerd met een diploma Mental Coach via Sonnevelt en ben ik bevoegd om mensen zoals jij succesvol te coachen. Hiervoor werkte ik als Talentmanager bij YoungCapital waar ik meer dan vijftig jonge professionals heb gecoacht in persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik daagde ze uit om kritisch naar zichzelf te kijken en om te gaan met lastige situaties. Ik stond hen bij tijdens de eerste entréé (na de studie) op de arbeidsmarkt en wist ze te motiveren en te laten bloeien. Dagelijks reed ik rond in de provincies  Groningen, Drenthe en Friesland om persoonlijke bezoeken af te leggen bij de bedrijven waar zij werkzaam waren.

In de jaren ervoor ben ik actief geweest in maatschappelijke projecten, onder andere de NoorderBaanBattle, waarin we beweging creëerden bij doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door aandacht te geven, luisteren en mensen bewust te maken van hun kwaliteiten, hebben velen van hen inmiddels hun plek gevonden (op werk of privé). Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn kwaliteiten als enthousiaste motivator tot een hoger niveau wil brengen en spring daarom nu zelf weer in het diepe door voor mezelf te beginnen.

Na een jaar uit de running te zijn geweest vanwege een fikse burn-out, is het nu tijd om weer te gaan bloeien en mijn ervaringen, zowel op papier als in de praktijk, te gaan gebruiken tijdens het coachen van mensen zoals jij!

Mijn coachopleiding heeft de volgende accreditaties: SNRO, BGN, BATC (deelaccreditatie). Eveneens ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

Vrijblijvend contact met mij opnemen?

Missie, visie en aanpak!

Ik heb de missie om het talent in onze provincie weer te laten bloeien. Twintigers en dertigers van nu terugbrengen naar hun authentieke zelf en handvatten geven in onze razende maatschappij. Ik gun jou in deze levensfase een leven waarin jij doet waar je écht gelukkig van wordt en keuzes maakt vanuit vertrouwen in plaats van angst.  Mijn aanpak zit in de confrontatie met jezelf, het anders durven denken, het dichterbij jezelf te komen, het ontdekken wie je bent en vooral wat je graag wilt.

Door nieuwe dingen te durven, te falen, op te staan en weer opnieuw te doen, ben ik erachter gekomen dat ik energie krijg van het motiveren en in beweging brengen van de ander. Met empathie, enthousiasme, positieve aanstekelijkheid en een dosis Groningse humor proberen anderen uit te dagen. Ik heb hierin mijn talent ontdekt en wil dit graag met jou delen.