Expertise

Mijn naam is Iris Colijn en ik ben loopbaan- en lifecoach voor Generatie Z/Millennials. Simpelweg: de 20-ers en 30-ers van nu. Ik sta als dertiger zelf middenin het leven en heb een professionele achtergrond in communicatie, coaching en HR. In woon samen met Mark en twee kids in het prachtige dorp Winsum, vlak boven Groningen. Ik ben een creatieve noorderling die gek is op roadtrips, eilanden en gezelligheid aan de stamtafel.

Met mijn uitdagende programma’s richt ik me op: persoonlijk leiderschap, zijn wie je bent, het creëren van een positieve (groei)mindset, ontspannen leren leven in een veeleisende maatschappij en stappen zetten in professionele ontwikkeling/loopbaankeuzes.


"Ik hoop met mijn programma’s een bijdrage te doen aan het vertragen van onze moderne maatschappij waarin alles snel-snel moet en druk-druk is. Met beide voeten op de grond een leven creëren dat bij je past. Mensen die mij goed kennen beschrijven mij als iemand die andermans leven met een paar oppeppende woorden weer sprankeling en vooral zin kan geven. Een positieve, sprankelende energie die ik graag doorgeef en waarmee ik hoop onze maatschappij een klein beetje mooier en vooral gelukkiger te maken."

In de afgelopen jaren heb ik samengewerkt met +300 (young) professionals in het werkveld. Onderweg ben ik gecertificeerd als Mental Coach (2017) en Millenial Coach (2020) en ben ik bevoegd om mensen zoals jij succesvol te coachen. Ik vaar naast alle theoretische kennis ook op praktijkervaring. Enerzijds de hobbelige weg van mezelf die me heeft geholpen bij het tot stand brengen van mijn aanbod, anderzijds uiteraard op praktijkvoorbeelden die ik heb gezien bij andere deelnemers en hun struggles. Ik daag je uit om kritisch naar jezelf te kijken en inzicht te krijgen in hoe je dingen doet en waarom. De mooie mensen waarmee ik heb mogen werken beschrijven mij als een professionele, eerlijke dame met humor, aanstekelijk enthousiasme en een nuchtere kijk op de wereld. Ik geef je een persoonlijke en liefdevolle confrontatie, waardoor je nieuwe energie hebt om aan de slag te gaan met het vormgeven van een positieve toekomst.

Na vele jaren van zelfonderzoek en werken in loondienst kwam ik tot de conclusie dat ik mijn kwaliteiten als enthousiaste motivator tot een hoger niveau wilde brengen en ben ik in 2019 begonnen als zelfstanding ondernemer. Sinds december 2020 heb ik me als freelance loopbaanadviseur verbonden aan verschillende opdrachtgevers. Hierin coach ik professionals (van 20-ers tot 60+) in het vinden van antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Deze trajecten zijn een waardevolle aanvulling op mijn programma’s en hebben mijn groei als loopbaanprofessional in het bedrijfsleven absoluut bevorderd.

Mijn coachopleiding heeft de volgende accreditaties: SNRO, BGN, BATC (deelaccreditatie). Eveneens ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), laat ik me ieder jaar bijscholen en doe ik op regelmatige basis intervisiesessies met professionals uit het veld. Sinds 2022 ben ik TMA-professional en mag ik assessments afnemen voor talent- en competentieontwikkeling. Verder ben ik bekend met instrumenten als DISC, drijfverenanalyses en verschillende beroepskeuzetesten.

Wil je vrijblijvend contact met mij opnemen? Vul dan hieronder jouw gegevens in!