Voorkom een burn-out & begin met praten!
gratis sessie
  • Kom je tot weinig, zelfs nu het mooi weer buiten is?
  • Ben je de laatste tijd niet vooruit te branden?
  • Voel je je soms gespannen?

Dat is niet verwonderlijk volgens neuropsychologen. De coronacrisis zorgt namelijk voor een mentale uitputtingsslag. Het vele stilzitten, aanhoudende onzekerheid en het omgooien van dagelijkse routines maken samen één gemene deler: vermoeidheid. Toen ik onderstaande voorbij zag komen, schrok ik behoorlijk.

“Veel millennials die kampen met burn-out klachten zoeken geen hulp bij een arts of psycholoog en ook niet bij familieleden. Bijna 30 procent van de jonge ondernemers met mentale klachten, loopt hier twee jaar of langer mee rond. Volgens vakbond CNV hikt 11 procent door de coronacrisis tegen een burn-out aan (bron: Trouw).”

Dit overkwam mij ook twee jaar geleden. Het typische aan een burn-out is dat je het net zo lang zult ontkennen, totdat je lichaam ingrijpt en je eigenlijk al veel te laat bent. Het woord burn-out sprak ik zelf pas na een half jaar hardop uit.

Kenmerkend voor de Millennial (geboren tussen 1981 en 2000) is dat we worstelen met problemen, maar hulp vragen geen optie lijkt. De problemen zijn in onze ogen niet groot genoeg of we vinden het moeilijk om uit te spreken hoe het echt met ons gaat.

Om te checken hoeveel spanning je in je lijf hebt, daag ik je uit om onderstaande zelfscan te doen.

GRATIS ZELFSCAN DOWNLOADEN

Belangrijk: doe deze test niet als je net veel inspanning van je lijf hebt gevraagd (bijv. hardlopen, fietsen, traplopen, etc.)

bruissessies

Zelf komen we alleen uiteindelijk toch tot de conclusie dat alles alleen proberen op te lossen niet altijd een goede uitwerking heeft. Je blijft namelijk hangen in dezelfde cirkel, waardoor je aan het einde van de rit alsnog stil staat. Hoe fijn is het dan als je iemand hebt die naast je staat en je toch dat zetje in je juiste richting kan geven?

In de tijd dat ik doordenderde, had ik graag iemand gehad die me wakker schudde. Iemands hand die ik kon pakken om naar de overkant te komen, die me waardeerde om wie ik was, oprecht naar me luisterde, geen oordeel over me had, die me bewust maakte van mijn valkuilen en me concrete tips gaf om verder te kunnen.

Dat is de reden dat ik ben begonnen met het geven van Peptalks aan Millennials. Goed om te weten: ik ben geen burn-out coach, maar kan je wel helpen om een burn-out te voorkomen of je te helpen als je al een tijdje herstellende bent. Wil je ontdekken of dit iets voor je is? Maak eens gratis kennis met mij!