peptalk

Het einde van het jaar 2019 nadert.
We staan aan de start van een nieuw jaar. Een jaar dat je helemaal mag gaan invullen zoals jij wilt.

Hoe kijk jij terug op 2019?
Heb je bereikt wat je graag wilde bereiken?
Heb je tijd doorgebracht met je dierbaren?
Heb je genoeg aandacht gegeven aan jezelf?
Ben je gelukkig op je werk?

En? Wat is de conclusie?
Ben je helemaal tevreden, had je graag dingen anders willen doen of lag de lat misschien wel te hoog?

Ik wil je vragen om eens een momentje voor jezelf te nemen en na te denken over jouw 2020!
Hoe wil je beginnen?
Wat wil je absoluut wel en wat wil je absoluut niet meer?
Is het tijd voor verandering of ga je juist lekker in de flow waar je zit?

Als je mij deze vragen een jaar geleden had gesteld, had ik behoorlijk in de war gereageerd. Ik zag 2019 nogal somber in en wist totaal niet meer wie ik was, wie ik wilde zijn en wat ik kon bereiken.
Een bolletje touw dat helemaal in de knoop zat en waar ik het beginnetje telkens niet van kon vinden, laat staan het uiteinde.

Ik kan nu zeggen dat ik terugkijk op een bewogen jaar met veel mooie pieken en dalen. Een jaar waarin ik weer vrienden geworden ben met mezelf en ik van mezelf ben gaan houden. Ik een bewuste keuze heb gemaakt om te kiezen voor een volgend avontuur en mijn lijf nu hard werkt aan de ontwikkeling van een kleine Iris in mijn buik.

In april 2020 komt onze kleine meid kennis maken met de wereld en gaat er veel veranderen. In plaats van angst, voel ik nu met name vreugde voor deze verandering. Ik ben rustig in mijn hoofd en lijf, ik vertrouw op mezelf en zie het als een mooi avontuur met Mark.

“Maar Iris, je bent toch ook een bedrijf begonnen? Hoe ga je dat in hemelsnaam allemaal doen?”
“Nou gewoon, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik geen verwachtingen heb, waardoor ik niet teleurgesteld kan worden. Ik ben al zo dankbaar voor alle dingen die er nu gebeuren en mooie mensen die ik heb ontmoet. De enige afspraak die ik met mezelf heb gemaakt: “Als je het nu niet doet, doe je het nooit, dus ga ervoor. Als het niet de juiste weg is, zijn er nog duizenden andere wegen. Je hebt het uiteinde van jouw bolletje touw ook gevonden, het uiteinde van jouw rode draad ga je ook vinden!’

Ben je nu nog vooral op zoek naar het begin van jouw bolletje touw?
Laat dit dan vooral even op je inwerken en neem tijdens
de feestdagen, ondanks alle sociale activiteiten, ook een momentje voor jezelf.

Kom je tot de conclusie dat je misschien wel een zetje in de goede richting kan gebruiken?
Dan weet je me te vinden!

Ik gun jou ook een mooi ‘uiteinde’ van 2019 en een frisse start van 2020.

peptalk

Je kunt nog t/m 31 december meedoen met mijn Peptalk-decemberactie!

Wil je een GRATIS Peptalk winnen voor een frisse start van 2020?
Zo kun je meedoen:

1. Like @iriscolijnpeptalks op Instagram
2. Deel een motiverend bericht via een story of post met #gratispeptalk en tag @iriscolijnpeptalks
3. Heb je zelf genoeg positieve energie, maar weet je een vriend of vriendin die dit goed kan gebruiken? Tag hem of haar dan in jouw story of post.

Op 2 januari 2020 maak ik de winnaar via Instagram bekend!