Het grote leeftijdsgetal dertig komt in zicht of je bent er inmiddels al bij langs gekomen. Je hebt veel van je doelen bereikt en het leven gaat z’n gangetje. Totdat er ineens een klein ik-stemmetje opduikt en aan je vraagt: “Is dit nou alles?” Een knagend gevoel dat steeds weer terug komt en waar vooral veel Millennials momenteel mee worstelen. Ik geef je drie tips die je helpen om antwoord te vinden op deze vraag.

Is dit de baan waar ik gelukkig van word? Wil ik hier blijven wonen of toch gaan reizen? Is mijn kinderwens wel sterk genoeg of wil ik eerst nog tijd stoppen in mijn carrière? Ga ik nog een opleiding doen of wil ik misschien toch wel voor mezelf beginnen? Ga ik vrijwilligerswerk doen op de school van mijn kind of kan ik toch beter tijd steken leuke dingen met het gezin? Je wilt graag meer tijd om na te denken over je eigen leven en het ‘Is-dit-alles’-gevoel serieus aandacht geven, maar meestal word je meegesleept in de rush van alledag. Werk, vrienden, relatie, kinderen, studie, hobby, sport en voor je het weet is er weer een week voorbij.

De oorzaak van deze onbestemde gevoelens ligt voornamelijk in de hoge verwachting van jezelf en de beoordeling van je omgeving. Iets dat we ook vaak wel weten, maar hoe ga je hier mee om en hoe kom je van dat knagende gevoel af? En belangrijker: hoe krijg je antwoorden op de vragen waar je mee worstelt?

#1: geef jouw persoonlijke stemmetje aandacht!
De eerste stap is om jezelf en jouw persoonlijke stemmetje serieus te gaan nemen en aandacht te geven. Neem een moment voor jezelf. Wat zegt dit stemmetje tegen je en waar kun je hulp bij gebruiken? Schrijf je twijfels en gedachtes op en laat het er even zijn.

#2: onderzoek waar de blokkade zit.
Als alles mogelijk zou zijn, welke keuze zou je dan nu het liefst maken? Wat belemmert je momenteel en waar komt het gevoel vandaan? Probeer deze belemmerende factoren op te heffen door te experimenteren met je gedrag. Daag jezelf eens uit om uit jouw vaste patroon te komen door dingen te doen die deze keuze stimuleren. Zeg deze week bijvoorbeeld minimaal een van je afspraken af en claim deze tijd voor jezelf. Doe iets waar je blij van wordt.

#3: kom uit je comfortzone!
Om jezelf het gevoel van meer vrijheid te geven, daag ik je uit om iets te doen dat totaal uit je comfortzone ligt. Dit zorgt ervoor dat je hersengebieden gaat activeren die je normaal op een sluimerstandje hebt staan. Je krijgt een adrenalineboost die ruimte maakt voor je creatieve brein en die je van een afstandje naar jezelf laat kijken. En een leuk extraatje: je krijgt er een zelfvertrouwenboost van. Jij hebt controle over de keuzes die je maakt, kies eens iets dat buiten de gebaande paden ligt.

Ik hoop dat je hiermee een klein beginnetje kan maken en daag je dus ook uit om dit daadwerkelijk te gaan doen. Blijven denken en piekeren is namelijk zo zonde van je tijd! Wil je meer uitdaging en aan de slag met het vinden van jouw antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Sluit dan op zaterdag 29 februari 2020 aan bij mijn training Talentontwikkeling in Groningen. Meer informatie over deze verdiepende training vind je hier!

Wil je hier eens rustig over praten? Ik ontmoet je graag! Bel, app of mail mij dan eventjes voor een gratis en geheel vrijblijvende kennismaking!